Постинг
20.08.2017 18:29 -
Мариновани пиперки с пържен патладжан
Продукти:
5 кг пипер /с червен е още по-вкусно/;
3 кг патладжани;
1 ч.ч оцет /по възможност домашен ябълков/;
1 ч.ч. захар.
3 пълни супени лъжици сол
чесън и магданоз по ваша преценка.
Пиперът се изпича, оставя се да се задуши и охлади, обелва се /при желание се нарязва на ивици от по два-три сантиметра/, залива се с оцета, захарта и солта и се оставя да предстои едно денонощие;
Патладжанът се обелва, нарязва се на кръгчета от по един сантиметър, посипва се със сол и се оставя да се отцеди два-три часа, след което се пържи в сгорещена мазнина, без да се набрашнява. По желание може леко да се осоли.
След едно денонощие, в буркан се редуват патладжан и пипер, поставят се накълцани или цели скилидки чесът и нарязан магданоз. Смесва се маринатата от оцета и олиото от пържения патладжан, разпределя се по равно в бурканите, които се затварят и се стерилизират около 10-15 минути за капачката.
5 кг пипер /с червен е още по-вкусно/;
3 кг патладжани;
1 ч.ч оцет /по възможност домашен ябълков/;
1 ч.ч. захар.
3 пълни супени лъжици сол
чесън и магданоз по ваша преценка.
Пиперът се изпича, оставя се да се задуши и охлади, обелва се /при желание се нарязва на ивици от по два-три сантиметра/, залива се с оцета, захарта и солта и се оставя да предстои едно денонощие;
Патладжанът се обелва, нарязва се на кръгчета от по един сантиметър, посипва се със сол и се оставя да се отцеди два-три часа, след което се пържи в сгорещена мазнина, без да се набрашнява. По желание може леко да се осоли.
След едно денонощие, в буркан се редуват патладжан и пипер, поставят се накълцани или цели скилидки чесът и нарязан магданоз. Смесва се маринатата от оцета и олиото от пържения патладжан, разпределя се по равно в бурканите, които се затварят и се стерилизират около 10-15 минути за капачката.
Вълнообразно
Няма коментари